Werk & Opleiding: Goedendag, ik ben Emad Tawfik!

Nieuwsbrief 2 – november 2020: Goedendag, ik ben Emad Tawfik!
Ik ben op 20-jarige leeftijd vanuit Egypte naar Nederland gekomen. Sindsdien heb ik altijd in de horeca gewerkt. Ik ben nu 47 jaar en wilde me graag omscholen, omdat de horeca me steeds minder trok. Al geruime tijd praat ik hier met vrienden en familie in Nederland over. De wens om beveiliger te worden werd steeds groter. Maar het lef om actie te ondernemen had ik niet. Vorig jaar zocht ik contact met de gemeente Krimpenerwaard. Meneer Kasmi, mijn casemanager, bevestigde mij in mijn wens en stimuleerde me om er iets mee te doen. Ik was onzeker omdat ik de Nederlandse taal in lezen en schrijven niet goed beheers.

Na een aantal motiverende gesprekken, adviseerde hij me om samen met hem naar de banenbeurs in Gouda te gaan. Hier stonden bedrijven met een kraam. Daarna hebben meneer Kasmi en ik een plan gemaakt. Hij heeft me geadviseerd bij het maken van mijn cv en me opgegeven voor een cursus Nederlands. Hier heb ik een toets voor gedaan om te weten op welk niveau ik kan instromen. Ik volg nu elke dinsdag Nederlandse taal bij NL Educatie in Gouda.

Eind 2019 had ik contact met twee bedrijven en uiteindelijk ben ik met het bedrijf NRS doorgegaan. Ik heb hier een fijn gesprek gehad met de directeur, Petra de Haan. Later sloot Rob van der Lans ook aan. Hij is van het opleidingscentrum IPro Safety. Ik volg inmiddels bij NRS de BBL-route (Beroepsbegeleidende Leerweg, een combinatie van werken en leren). NRS maakt het mogelijk dat ik de beveiligersopleiding kan doen bij IPro Safety. Ik houd meneer Kasmi nog regelmatig op de hoogte over mijn traject. Ik ben blij met zijn ondersteuning bij het vinden van mijn weg en zijn motivatie om stappen te nemen.

Delen via: