Werk & Opleiding: De vliegende start van Mahmoud

Nieuwsbrief 2 – november 2020: Eind september startte een groep van 10 (aankomende) ondernemers aan het project ‘Maak een Vliegende Start’ in de Oude Apotheek in Schoonhoven. Deze ondernemers hebben het doel om binnen een half jaar hun bedrijf neer te zetten, te ontwikkelen of een doorstart te maken.

Ook de uit Syrië afkomstige Mahmoud Alakesh volgt dit traject. Hij wil als zelfstandig ondernemer zijn boterham verdienen met zijn eigen rijschool.
Mahmoud: “Mijn trainer is Aljé. Een aardige man. Hij helpt mij met mijn opleiding voor rij-instructeur. Ik doe mee met workshops over ondernemen: het bepalen van je doelen, hoe zorg je ervoor dat je bedrijf zichtbaar wordt, hoe je klanten vindt en het gebruik van social media.”

Coördinator Lia Steeman “De theorielessen voor rij-instructeur zijn best ingewikkeld. Gelukkig vonden we een rijschoolopleider waar Mahmoud als uitzondering 3 keer per week 3 uur online lessen volgt. In de Oude Apotheek studeert hij in alle rust en ontmoet er andere ondernemers. Het eerste deel van het theorie-examen heeft hij binnen. Als hij ook deel 2 en 3 heeft gehaald, moet hij een stageplaats vinden voor het praktijkgedeelte van de opleiding en praktijkexamen doen.”

Ken je een rijschool waar Mahmoud, na versoepeling van de coronamaatregelen, zijn stage zou kunnen volgen? Laat het weten aan:
Lia Steeman info@liasteeman.nl of bel haar via 0651 04 55 57.
Met dank aan de organisaties en het re-integratieteam voor het begeleiden en toekomstgericht coachen van statushouders op weg naar werk!

Delen via: