Trek op tijd aan de bel bij financiële problemen!

Wethouder Jan Vente heeft binnen de gemeente Krimpenerwaard de portefeuilles Economische Zaken en Sociale Zaken. Hij zet zich in om iedereen deel te laten nemen aan de samenleving.

Wethouder Jan Vente heeft binnen de gemeente Krimpenerwaard de portefeuilles Economische Zaken en Sociale Zaken. Hij zet zich in om iedereen deel te laten nemen aan de samenleving.

Door de uitbraak van het corona­virus, zitten we met z’n allen in een crisisperiode. We leven van persconferentie tot het volgende nieuwsbericht. Ver vooruitkijken kunnen we niet. Allerlei leuke dingen, zoals een feestje of een vakantie, gaan voorlopig niet door. Ook maken we ons zorgen over de gezondheid van onszelf en onze naasten. 

Daarnaast heeft u misschien ook zorgen over uw financiële ­situatie. En dat is heel begrijpelijk. Er ­vallen veel zekerheden weg. Het is verstandig om nu al te kijken hoe u grip op uw geld kunt houden. En waar u terecht kunt als u er zelf niet uitkomt en hulp nodig heeft. 

Ook veel statushouders kunnen wel wat hulp op dit gebied gebruiken. Wie echt mee wil doen in de Nederlandse samenleving moet de taal beheersen en actief zijn in een betaalde of vrijwillige baan. Daarnaast is het noodzakelijk dat je leert omgaan met geld. Dat je snapt hoe het systeem in Nederland werkt. Het verschilt vaak enorm met wat je gewend bent in land van herkomst. 

Je hebt in Nederland veel rechten. Van alles is geregeld. Maar tegelijkertijd heb je als inwoner ook veel plichten. En als je daar niet aan voldoet, dan volgen er consequenties en kun je in de problemen komen.

In veel gevallen kun je die problemen voorkomen. Bijvoorbeeld door rekeningen van de gemeente, het waterschap of het energiebedrijf op tijd te betalen. Soms horen we dat een inwoner een envelop opzij legt, omdat hij of zij de rekening niet begrijpt, of omdat er andere dingen voorgaan.

Mensen die moeite hebben met het omgaan met geld kunnen hulp krijgen. In de gemeente Krimpenerwaard zijn diverse organisaties actief om mensen op dit gebied te ondersteunen of te leren grip te krijgen. De goed opgeleide vrijwilligers staan in contact met de afdeling schulddienstverlening van de gemeente Krimpenerwaard. 

 

Heeft u vragen over geldzaken? Of kent u met mensen met geldzorgen? Zoek hulp! Dit is geen schande, het is alleen maar verstandig!

Jan Vente

Delen via: