Tips van Talar en Marcia voor betere kansen op de arbeidsmarkt

Wie herinnert zich Talar nog, uit de vorige editie van Krimpenerwaard Verbindt? Zij zocht een stageplaats voor haar hbo-studie International Business in Utrecht. Via onze redactie werd er contact gelegd met Marcia Sellenraad, adviseur marketing, communicatie & coöperatie bij de Rabobank Hollandse IJssel. Die reageerde met “laat haar maar bellen”.

Frisse blik
Talar belde dezelfde dag en maakte een goede indruk. Ze kreeg de kans twee maanden stage te lopen voor 40 uur per week. Marcia werd haar stagebegeleider: “Talar is gedreven. Ze heeft een frisse blik op dingen. We hebben haar gevraagd om te blijven. In ieder geval in de vakantie en daarna kijken we of ze het met haar studie kan combineren.”
Keuze gemaakt
Talar helpt de afdeling bij events en projecten. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin en doe veel interessants, zoals het voorbereiden van het Cybercrime Event met 600 bezoekers. Ik moet op school dit jaar een richting kiezen en ik kies voor marketing. Deze stage heeft me geholpen om een keuze te maken.”

Tips van Talar en Marcia:
• Vergroot je netwerk: zorg dat je mensen kent in het gebied waar je wilt werken. Ga naar events.
• Ga uit van je eigen krachten en zorg dat je altijd jezelf blijft.
• Houd je focus op je Curriculum Vitae (CV).
• Maak je LinkedIn profiel en onderhoud deze.
• Blijf je ontwikkelen.
• Ook als iets niet lukt, blijven proberen.
• Spreek uit dat je iets wilt.
• Blijf dromen.

Talar: “Toen ik 2 jaar geleden elke dag op het perron van Gouda stond en zag dat dit pand van de Rabobank gebouwd werd, dacht ik:
daar wil ik later gaan werken. En kijk waar ik nu ben!”

Delen via: