Taalhuis in coronatijd

Nieuwsbrief 1 – juli 2020:

Door de lockdown zijn we vanaf half maart dit jaar heel snel gaan schakelen om op een andere manier les te geven. Dankzij de flexibiliteit van alle vrijwilligers zijn veel taallessen online doorgegaan. Voor een klein aantal mensen was dit vanwege beperkte digitale vaardigheden niet mogelijk.

Inmiddels mag vanaf 1 juli weer les gegeven worden in de bibliotheek, al plannen we deze lessen zoveel mogelijk buiten de reguliere openingstijden in. Een aantal taalmaatjes en cursisten maakt daar inmiddels dankbaar gebruik van. Toch merken we dat er bij sommige mensen nog wel grote angst heerst om weer in de bibliotheek te komen. Zij wachten liever nog even en starten dan waarschijnlijk weer na de zomervakantie. Gelukkig zijn we inmiddels gewend online verder te gaan met de lessen!

Vanwege de versoepelingen start het Taalhuis ook weer nieuwe activiteiten op. Zo staat in het kader van ZomerTaal een aantal activiteiten gepland in de zomervakantie, te weten:

  • Wekelijks Zomer Taalcafé in Lekkerkerk en in Schoonhoven. Elke dinsdagochtend van 8.30 tot 10.00 uur. Dit zijn gezellige en informele taalactiviteiten voor onze cursisten, hun kinderen en vrijwilligers. Het Taalcafé is er 
  • Wekelijks een Zomer Taalles o.l.v. een professionele docent in Schoonhoven en Lekkerkerk. Cursisten die graag een serieuze inhaalslag willen maken, kunnen hierbij aansluiten. Naast de wekelijkse les krijgen zij huiswerk mee. Er wordt een kleine bijdrage voor het lesboek gevraagd en een minimale aanwezigheid van 5 weken wordt verwacht. De lessen zijn op maandagavond (Schoonhoven) en donderdagochtend (Lekkerkerk).

Daarnaast gaan wij er vanuit dat alle lesgroepen vanaf eind september weer wekelijks in de bibliotheek gegeven kunnen worden en starten we tevens weer met het Taalproject ‘Taal en administratie’.

Dit Taalproject start eind september en is bestemd voor mensen met een taalniveau rondom A2 of hoger. In 8 weken tijd gaan zij intensief met dit thema én de taal aan de slag. Het Taalproject wordt gegeven door een professionele docent en vindt plaats in Schoonhoven (ma en vr ochtend) en Bergambacht (avonden nog te bepalen).

 

 

 

Delen via: