Statushouders op weg naar werk 

Nieuwsbrief 1 – juli 2020:

Statushouders op weg naar werk 

Reina Heijting, jobcoach Promen

De uit Eritrea afkomstige Hadgu Gebroyohans Batha tekende vorige maand vol trots voor een dienstverband van 7 maanden voor beschut werk bij Promen in Gouda. Hadgu heeft met verschillende modules meegedaan. Bij de module ‘Diagnose’ is er gekeken wat Hadgu in zijn mars heeft. Bij de module ‘Leren Werken’ volgde hij taalles en e-learning. Samen met zijn begeleider Reina Heijting ging hij op zoek naar geschikt werk. Een baan in de groenvoorziening bleek niet passend voor Hadgu. Hij heeft nu zijn draai gevonden bij het productiewerk bij Promen. Het is aangepast werk op een vaste werkplek en zonder productiedruk. Bij wederzijdse tevredenheid zal zijn contract na 7 maanden worden omgezet naar een vast contract.

                            

Kas Kasmi, casemanager statushouders

Maher Kaabi is supertrots op zijn nieuwe baan bij eetcafe Dame in Schoonhoven. Hij stuurde ons deze foto’s. Koken is zijn grote passie. Als vrijwilliger bij Stichting SWOS verzorgde hij al eerder de catering. Daar hebben wij ook van mogen meegenieten in januari tijdens een bijeenkomst in Bergambacht. In Nederland hoopt hij zijn kennis en ervaring op culinair gebied uit te breiden.

Ondanks de coronacrisis zijn net als Maher dit jaar al verschillende statushouders aan het werk gegaan. Waaronder een schilder, assistent kok, tegelzetter, stukadoor, pizzabakker, laborant en twee mensen met een arbeidsbeperking die beschut werk doen. Een aantal statushouders is gestart als zelfstandig ondernemer: een kapper en twee pakketbezorgers.

                           

Wilbert van Straaten, taalstagecoach KIC

Stichting Krimpenerwaard Intercultureel heeft via een Taalstage voor Yemane en Abraham een opleidingsplaats geregeld bij Rijnmond-Bouw in Rotterdam. In 10 weken worden de Nederlandse bouw-skills aangeleerd in combinatie met theorie.
https://krimpenerwaardintercultureel.nl/category/taalstage/

 

Met dank aan de organisaties en het re-integratieteam voor het begeleiden en toekomstgericht coachen van statushouders op weg naar werk!

                          

Delen via: