KIC: Geen ontmoetingsgroepen wel persoonlijk contact

Nieuwsbrief 1 – juli 2020:

Geen ontmoetingsgroepen, wel persoonlijk contact

Door de maatregelen rondom het coronavirus konden veel van de activiteiten van Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) niet doorgaan. Bijeenkomsten zoals ontmoetingsgroepen, diverse evenementen, taalstagegesprekken, het zwemmen en de sport- & spel-instuif, kwamen tot stilstand. Maar er zijn andere activiteiten voor in de plaats gekomen. Via de WhatsApp-groepen werden veel spullen, kleding en goederen geruild. Door de persoonlijke telefoongesprekken konden we nagegaan of iedereen de maatregelen rondom het coronavirus begrepen had. 

Op 17 juni zijn in diverse kernen de ontmoetingsgroepen in de buitenlucht gestart. Sinds 1 juli zijn we weer begonnen met de eerste taalgroepen op twee niveaus in Theater Concordia Haastrecht. Na de zomervakantie hopen we weer de normale KIC agenda te kunnen volgen. 

Dames zwemmen

In 2017 is KIC gestart met zwemlessen voor dames in zwembad De Hofstee in Bergambacht. De dames worden opgeleid tot een zwemdiploma A of B. Vorig jaar is KIC een pilot gestart met vrij-zwemmen in het openlucht zwembad De Loete in Haastrecht.

Na evaluatie door het bestuur van de Vlisterbaden is besloten om in plaats van 1 uur zwemmen naar 2 uur zwemmen op de zaterdagochtend te gaan. Al direct bij de start op 13 juni waren er rond de 30 vrouwen aanwezig (mede door het prachtige weer). De kosten bedragen € 2,50 per los kaartje. Door de  veiligheidsmaatregelen dient er een persoonlijk ID pasje (€ 3, -) aangevraagd te worden.

Delen via: