Geldstress? Deel uw zorgen!

Organisaties die hulp bieden

Als u minder inkomen heeft en u niet al uw rekeningen meer kunt betalen, dan geeft dat stress. Daar kunt u ’s nachts van wakker ­liggen. Of u merkt dat het moeilijker is om plannen te maken. Weet u dat jaarlijks 100.000 mensen zich met hun geldproblemen melden bij een hulp- of welzijnsorganisatie of hun gemeente? Wees open over uw problemen en deel uw zorgen. In de gemeente Krimpenerwaard zijn meerdere organisaties waar u terecht kunt. Kijk samen naar uw geldzaken. 

 

  • SchuldHulpMaatje – Budgethulp Krimpenerwaard 

Een deskundige en betrouwbare vrijwilliger van SchuldHulpMaatje helpt u graag weer op weg met uw geldzaken. De hulp is gratis. Neem contact op met ­coördinator Piet van ­Willigen via info@budgethulpkrimpenerwaard.nl.

  • Humanitas Thuisadministratie / Hulp bij Geldzaken

Voor alle vragen op het gebied van: inkomsten, uitgaven, schulden en financiële administratie. Humanitas Get a Grip helpt jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken. Contact: ­c­­oördinator Gabe de Vries ta@humanitas-mh.nl

  • Stichting Urgente Noden (SUN) Krimpenerwaard

SUN helpt bij urgente financiële problemen door het beschikbaar stellen van een gift (Noodfonds) van maximaal € 750 of het verstrekken van een rente­loze lening (Sociaal Leenfonds) tot € 1.750 (alleenstaande) en tot € 2.500 (gezin). De aanvraag loopt altijd via een tussenpartij. Contact: coördinator Hannie van Baren­ info@sunkrimpenerwaard.nl, sunkrimpenerwaard.nl.

  • Schulddienstverlening gemeente Krimpenerwaard

Maak een afspraak voor een informatie- en adviesgesprek over het ­oplossen van schulden. Contact: 140182 of sdv@krimpenerwaard.nl.

  • Stichting Leergeld

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Via de lokale stichting Leergeld krijgen deze kinderen kansen om deel te nemen aan activiteiten. Kijk op elkkinddoetmee.nl/krimpenerwaard-voorzieningen/.

  • Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard

Statushouders kunnen de eerste 2 jaar hier terecht voor begeleiding bij huisvesting, integratie en voor maatschappelijke en juridische ­vragen. Bereikbaar via teamleider Els Stam krimpenerwaard@Vluchtelingenwerk.nl.

  • Krimpenerwaard Intercultureel (KIC)

KIC helpt statushouders die langer dan 2 jaar in de Krimpenerwaard wonen bij: sociale integratie, taalstages en als intermediair bij geldzaken. En geeft voorlichting over financiële zaken aan statushouders. Contact: Helma de Jong, h.dejong@kicnetwerk.nl en krimpenerwaardintercultureel.nl.

  • Welzijnsstichtingen:

Alle inwoners van de Krimpenerwaard (inclusief statushouders die langer dan 2 jaar in Nederland wonen) kunnen voor vragen over geld, formulieren en regelingen terecht bij een welzijnsstichting in de buurt.

 

Stichting Welzijn Ondersteuning Schoonhoven (SWOS)

Voor de inwoners van Schoonhoven. Bereikbaar via 0182-38 12 27,
info@swoschoonhoven.nl en Swoschoonhoven.nl.

 

Stichting Welzijn Ouderkerk Nederlek (Stichting WON)

Voor de inwoners van Gouderak, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en ­Ouderkerk aan den IJssel. Bereikbaar via 0180-52 20 45, info@stichtingwon.nl en stichtingwon.nl.

 

Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard Midden (SWOK)

Voor de inwoners van Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk en Vlist. Bereikbaar via 0182-35 00 12, info@swok.nl en swok.nl.

 

  • Kwadraad Maatschappelijk Werk: 

Telefonisch spreekuur geldzaken voor alle financiële vragen, ook in verband met corona. Iedere dinsdag 15.00-17.00 uur en donderdag 10.00-12.00 uur. Via 088 900 4000. Meer nuttige informatie: kwadraad.nl/hulp-bij/geld-werk/.

 

  • Bibliotheek: Taalhuis Krimpenerwaard 

Organiseert de cursus ‘De taal van administratie’* over omgaan met inkomsten, uitgaven en ordenen van de administratie. Contact: 0182-38 54 06,
taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl, debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

 

*In verband met het coronavirus worden veel cursussen op dit moment niet gegeven.
Kijk op de genoemde websites voor de actuele informatie.

Delen via: