Computervaardigheden vergroten kans op werk

Voor iedereen die aan de slag wil, zijn computervaardigheden onmisbaar. Alles gaat tegenwoordig digitaal. Je moet met de computer om kunnen gaan bij het solliciteren, om je aan te melden voor een opleiding en om een vak te leren. 

De gemeente Krimpenerwaard zet zich op allerlei manieren in om mannen en vrouwen voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Een groep van acht vrouwen is door de gemeente geselecteerd om mee te doen aan het ‘Werken aan Werk’-traject. Casemanager Kasmi begeleidt statushouders op weg naar werk en integratie. “De dames gaan twee keer per week naar Rotterdam voor een computercursus. Zo leren ze de basisvaardigheden in het werken met de computer. Iets waar je je hele leven plezier van hebt.
We proberen de vrouwen zelfwerkzaamheid mee te geven en hebben met hen gekeken naar te volgen opleidingen. Veel vrouwen hebben interesse om te ­werken in de zorgsector. De ‘Open Bedrijven Dagen’ hebben we daarom benut om zorg­instellingen te bezoeken. Dit leverde een paar mooie taalstages op.

Delen via: